Gode arrangmenter

Gode arrangementer og engasjerende medlemstilbud er avgjørende for å legge til rette for vekst i organisasjonen. Uformelle aktiviteter er viktige for at de som også ikke har verv kan ha et aktivitetstilbud. Det er også en fin måte å sammensveise organisasjonen, samt ha det gøy sammen og/eller diskutere tematikk som dere finner interessant!

Et arrangement som er åpent for alle medlemmer bør være interessant, sosialt og lærerikt. For å få til dette bør man lage en slagplan.

Spør meg!

Agnes Nærland Viljugrein
Organisasjons- og arrangementskonsulent
agnes@ungorg.no
Tlf.: 24 14 98 30

Dette må til for å lage et arrangement

Det er viktig å fylle medlemsmøtet med innhold. Prøv å tenk hva medlemmene ønsker å lære mer om og skreddersy et opplegg for din organisasjon.

Dere kan for eksempel invitere en innleder til å snakke om et tema, arrangere en debatt, arrangere en spillturnering eller ha diskusjonsgrupper der dere snakker om et relevant tema. Ofte er det viktig å ikke bare tenke at møtet skal inneholde formelle saker, men at det også skal være sosial og gøy å delta. Mulighetene er mange!

Det alle medlemsmøter er avhengig av, er et lokale å oppholde seg i under møtet. Dette er en kjent utfordring for mange frivillige organisasjoner. Ofte arrangeres det møter i bydelshus og på skoler, men det finnes også alternative løsninger.

Sørg for at dette er på plass i god tid, da det til tider kan være utfordrende å låne/leie lokaler. Et tips kan være å ta i bruk Peppes Pizza. De lar organisasjoner og foreninger bruke møterommene deres mot at man kjøper mat der. Kapasiteten er forskjellig fra restaurant til restaurant. I Oslo er det flere muligheter.

Husk at UngOrg kan bistå din organisasjon dersom dere ikke finner lokaler.

Det er viktig å legge til rette for mat på møtene. Ofte kan det være en “deal-breaker” for mange som er nysgjerrige. Mat på møtene sørger også for et hyggelig sosialt avbrekk.

Det er viktig å beregne god tid til medlemsmøtet – spesielt når man låner/leier et lokale. Prøv å lag en tidsplan for når ting skal gjennomføres. Dette kan enkelt gjøres ved å lage et lite skjema der tidspunktene er skissert.

Her er et eksempel på et tidsskjema dere kan bruke:

Aktivitet Tid
Velkomst 15 min
Innledning/debatt/aktivitet 40 min
Mat 60 min

Totalt = 1 t 55 min

For at et arrangement skal bli vellykket, er det helt nødvendig å mobilisere deltakere i forkant. Derfor er det viktig at man gjør informasjonen tilgjengelig, slik at flere får vite om arrangementet.

TIPS!
1. Ha viktig informasjonen tilgjengelig på sosiale medier. Der bør det stå hvor arrangementet er, samt informasjon om hvordan man deltar.

2. Ta direkte kontakt og spør medlemmer i organisasjonen om de kjenner noen som vil delta. Det forplikter!

3. Gi potensielle deltakere muligheten til å kontakte dere i forkant av arrangementet. Det kan være skummelt å komme på et arrangement alene for første gang.

Lei et møterom av UngOrg

Det kan være vanskelig å finne lokaler til å ha frivillig aktivitet og møtevirksomhet. UngOrg leier ut møterom til våre medlemsorganisasjoner i Møllergata 3, og bistår i søknadsprosessen for å låne skoler og andre kommunale bygg.

Les mer om våre møterom. 

Kurs i medlemsaktivitet
Visste du at vi i UngOrg kan holde kurs i hvordan man arrangerer gode arrangementer? Vi skreddersyr kurset dere trenger!

Send en forespørsel til organisasjon@ungorg.no, så avtaler vi innhold og tidspunkt.