Bryr ungdom seg om klima lenger?

I 2020 gikk 20.000 ungdommer i skolestreik mot klimaendringene, men er engasjementet like stort i dag? Hva synes egentlig ungdom i Oslo om klimapolitikken i byen, og hvem mener de har ansvar for å løse klimaproblemet?

av: UngOrg

Klima var temaet for årets Ungdomshøring, og vi har stilt ungdommer fra Oslo spørsmålene over. Vil du vite hva de svarte?

Hva er Ungdomshøringen?

Ungdomshøringen er en metode for å spørre unge mellom 13 og 19 år om hva de mener om saker som angår dem. På årets høring har ungdom diskutert hvor de får informasjon om klima, hvem som har ansvaret for klimaendringene og hvem som kan gjøre noe med dem. I tillegg har vi spurt ungdommene om hvor engasjerte de er i klima og hva de tror om fremtiden sin. 

Hva skjer på lansering?

På lanseringen av rapporten vil du få høre meningene og innspillene fra 164 ungdommer fra alle Oslos bydeler, og vite resultatene fra undersøkelsene. I tillegg vil vi invitere noen eksperter til å kommentere resultatene, og vi har invitert politikerne til å si hvordan de vil følge opp resultatene fremover. 

Program:

  • 18.00 – Velkommen
  • 18.05 –  Hilsen fra byråd Usman Mustaq (Ap) (byrådsavdelingen som er ansvarlig for rapporten)
  • 18.10 – Presentasjon av årets rapport
  • 18.40 – Kommentarer fra Klimaetaten, SUR og Barneombudet
  • 19.00 – Debatt om rapporten
  • 20.00 – Ferdig

Følgende vil delta i debatten:

Rødt – Sareedo Ali
SV – Ola Wolff Elvevold
Ap – Tamina Sheriffdeen Rauf
MDG – Juni Helene Berg-Nielsen
Venstre – Tejn Rolland
KrF – Ingvild Halderaker
Høyre – Hassan Nawaz

Vi ser frem til å møte alle som engasjerer seg i temaet, og håper dere vil komme for å lære mer om hva ungdom tenker om klimaet vårt og sin fremtid. 

Har du noen spørsmål om arrangementet? Ta kontakt med arrangementsansvarlig, Agnes Nærland Viljugrein på agnes@ungorg.no

Hvordan kan jeg få tak i rapporten?

UngOrg produserer rapporten på oppdrag fra Oslo kommune, og har både fysiske kopier og digitale versjoner tilgjengelig. Ønsker du en utgave av rapporten? Send oss en mail på agnes@ungorg.no så ordner vi til deg! 

Les mer om Ungdomshøringen, eller se tidligere rapporter: https://ungmed.no/ungdomshoringen/

Rapporten er utarbeidet av UngOrgs avdeling som arbeider for ung medbestemmelse, UngMed.