Møt UngOrgs nye lederduo

Bli bedre kjent med UngOrgs nye superduo! I mai startet Bård Dalhaug i stillingen som daglig leder og Julie Gulbrandsen som avdelingsleder for UngInfo. Vi har stilt dem et knippe spørsmål, slik at du kan bli litt bedre kjent med dem.

Av Ungorg

Vi starter med Bård, som raskt har kommet inn i rollen som daglig leder for UngOrg. Han gleder seg til å jobbe for å utvikle organisasjonen.

– Jeg ønsker å bidra inn i en viktig sak, som betyr mye for meg. Å jobbe for å bedre barn og unges situasjon er noe jeg opplever som svært meningsfullt. Jeg gleder meg til å utvikle organisasjonen og se resultatene som styret og de dyktige kollegaene mine får til, sier Bård.

Opp og frem med den unge frivilligheten

Vår nye daglig leder forteller at et av hans viktigste mål er at alle unge frivillige får anerkjennelse for det fantastiske arbeidet de gjør. Dette vil han blant annet jobbe med ved at den unge frivilligheten må få mer penger, enklere søknadsordninger og bedre tilgang på lokaler. Han legger også til at vi må klare å legge til rette for høy grad av medvirkning i alle saker som påvirker ungdom.

Les mer: Slik jobber vi med medvirkning.

På spørsmålet Hvis du kunne få gjennomslag for en sak politisk, hva ville det vært? svarer han:

– For meg er det viktig at den unge frivilligheten har de lokalene de trenger for å gjennomføre sine aktiviteter. Jeg ønsker gjennomslag for bedre og enklere tilgang på lokaler for alle i ungdomsfrivilligheten.

Hva gjør Oslo til en bra by for ungdom?

UngOrg jobber for all ungdom i Oslo. Via våre avdelinger UngMed og UngInfo møter vi unge i Oslo i ulike situasjoner i alderen 13 til 27 år. Vi lurer på hva Bård mener gjør Oslo til en bra by for ungdom. Han har selv vokst opp i byen, og forteller med entusiasme:

– Oslo har svært mange gode tilbud for ungdom, og det er en fantastisk by å vokse opp i hvis man utnytter seg av disse. Det er flotte folk, mange bra spisesteder og kulturelle arrangementer. I tillegg ligger Norges beste informasjonssenter for ungdom i Oslo, nemlig UngInfo-senteret i Møllergata 3d!

Tilrettelagt informasjon til unge

UngInfo er vårt informasjonssenter, der alle unge i Oslo mellom 13 og 27 år kan komme innom hvis de har spørsmål eller ønsker veiledning innen temaene jobb, utdanning, bolig og rettigheter. Vi har også god oversikt over helse- og hjelpetilbud for unge i Oslo og aktuelle kultur- og fritidstilbud.

Julie er nyansatt avdelingsleder for UngInfo og forteller at hun vil jobbe for UngInfo fordi det er så viktig at unge får god og tilrettelagt informasjon. Et viktig steg på veien er god veiledning, og Julie utdyper:

– God veiledning er viktig for å kunne ta informerte valg, og for å sette i gang nyttig refleksjon. Jeg husker selv da jeg fikk hjelp med hva jeg skulle gjøre etter videregående. Jeg visste ikke hva jeg ville, eller så mye om hvilke muligheter jeg hadde. Da var det så nyttig at jeg selv fikk reflektere over det, heller enn at noen tok valget for meg, sier hun.

Videre spør vi hva hun ser mest frem til i jobben.

– Jeg gleder meg til å jobbe med ungdom fordi de har så enormt mye potensiale! De lærer meg alltid så mye, og er så kloke og har spennende perspektiver på ting.

Ta kontakt!

Har dere spørsmål om UngOrg og UngInfo, hvordan vi jobber og hva målsettingene våre er fremover? Da er det bare å ta kontakt med Bård (bard@ungorg.no) og Julie (julie@ung.info), de er tilgjengelige for dere!