Styreleder i UngOrg

Gjør 2021 bedre – ta ett år til!

2020 var et kjipt år for frivillige og tillitsvalgte, og 2021 har så langt ikke vært noe bedre. Det kan jeg med sikkerhet si, fordi jeg har selv vært tillitsvalgt i denne perioden. Vi har måttet være tilpasningsdyktige, lære masse nytt, og kjent på at vi ikke fikk gjort det som egentlig var grunnen til at vi tok på oss vervet vårt. 

Av: Victoria Opheim Galåen, styreleder i UngOrg 

Jeg har lyst til å rette en stor takk til alle dere som har stått på. Jeg skjønner at det ikke alltid har vært gøy, men vi har allikevel gjort det som måtte til. Vi har blitt eksperter på Teams og Zoom, lært oss smitteverntiltak, takla en uforutsigbar hverdag og fortsatt med arbeidet, selv om det virket som alt jobbet mot oss. 

Vi må ikke miste en generasjon frivillige

Victoria styreleder i UngOrgDe siste månedene har UngOrg jobbet med å skrive en rapport om frivilligheten i Oslo som lanseres 23. mars. Vi møtte mange av medlemsorganisasjonene våre, og fikk høre hvordan det har vært å være tillitsvalgt det siste året, og deres tanker om fremtiden. Mange er bekymret for at organisasjonene kommer til å miste tillitsvalgte.

Det er dette vi har ønsket å rette søkelyset mot denne uka. Vi har ønsket å spre oppmerksomhet rundt hvor rart, og vanskelig, det har vært å være tillitsvalgt og frivillig det siste året, men at vi er optimistiske om at tiden framover blir bedre. Det er derfor vi har bedt tillitsvalgte vurdere å ta ett år til. Slik at du fortsatt kan gjøre alt det du ønsker å få til.

Prioriter de unge

Det virker kanskje lett for oss å si at det blir bedre. Vi vet ganske lite om hvordan 2021 faktisk kommer til å bli. Jeg tror dog at med alt vi har lært i løpet av 2020, så har vi et godt grunnlag. Men for at det skal bli enda bedre, trenger vi at politikerne lytter til oss, og legger til rette for at den unge frivilligheten kan være et samlingspunkt og gjennomføre aktiviteter på en trygg måte. Vi er nødt til å stå sammen for å få frem hvor viktig det er at den unge frivilligheten prioriteres i gjenåpningen av samfunnet.

Jeg stiller til gjenvalg fordi fremtiden ser lysere ut, og jeg håper du gjør det samme.

I 2021 er tiden inne for å realisere planene, drømmene, møtene og få de nye vennene som vi ønsket oss i 2020. UngOrg oppfordrer til å stille til gjenvalg – for deg selv og for din organisasjon.