Mediearbeid

Månedens tips: Bruk sommeren på mediearbeid

Har organisasjonen din noe dere vil vise frem? Eller brenner dere for en politisk sak? Her får du tipsene du trenger for å komme på i media. 

Av UngOrg 

I denne nyhetssaken gir vi deg noen enkle tips for mediearbeidet. Du kan også sjekke ut våre kompetansesider, eller bestille en skolering fra UngOrg tilpasset din organisasjon.

1. Sommeren er et godt tidspunkt for mediearbeid

Som regel går tiden litt roligere i sommerferiene, og nyhetsbildet er derfor roligere enn normalt. For organisasjoner er det et perfekt tidspunkt for å selge inn en sak eller skrive et leserinnlegg. Bruk mai og juni på å ha skoleringer for medlemmene om media, eller ha workshops for å skrive leserinnlegg.

2.Ring journalister som har skrevet lignende saker før

Har du lest en sak om det samme temaet tidligere? Velg den journalisten. Hvis ikke kan du lete i avisa etter saker som er skrevet om det temaet du er opptatt av, og deretter ta kontakt med journalistene som har skrevet de sakene.

3. Ikke vær redd for å ta kontakt

Jobben til journalistene er å svare på henvendelser, og du må ikke være redd for å ta opp telefonen og selge inn saken din. Sørg for å forberede en kort bakgrunn for hvorfor du mener journalisten skal skrive saken, og noen sitater du kunne tenke deg å få med i nyheten. Deretter er det bare å plukke opp telefonen og ringe!

4. Kort og konkret

Det er de to beste stikkordene du bør ha med deg når du skal selge inn saken din eller skrive et leserinnlegg. Jo mer konkret du er, og jo kortere du klarer å formulere deg, jo lettere er det å selge inn saken eller komme på trykk.

5. Ikke gi deg etter det første nei-et

Det er veldig vanlig at man får nei av en journalist, og derfor bør man ikke gi opp etter første forsøk. Vil ikke avisa ta saken din, så prøv hos en annen avis etterpå. Du kan også prøve med en annen sak litt senere! Alle som jobber med mediearbeid til daglig får mest nei, så det er noe alle opplever. Ikke mist motet – bare fortsett å prøve til du lykkes til slutt.

Lurer du på hva slags saker du kan selge inn? Hvilke rettigheter du har i møte med en journalist? Eller hvilke aviser som finnes?  

I vår kompetansebank finner du en egen side som handler om å få saker på trykk.

Husk at du alltid kan ta kontakt med oss i UngOrg for skoleringer eller spørsmål knyttet til alle temaer innenfor organisasjonsarbeidet. Send oss en mail på organisasjon@ungorg.no så får du alltid svar!

Masse lykke til med arbeidet!