Månedens tips: To støtteordninger å søke på

Våren er her, og det er på tide å kaste seg rundt og arrangere medlemsmøter, debatter, kurs og brettspillkvelder. 

Av: UngOrg

Her er to støtteordninger dere kan søke på som ikke krever masse jobb og planlegging for å søke.

Europeisk ungdomsår

For å rette ekstra fokus mot ungdom i etterkant av korona har EU bestemt at 2022 skal være Europeisk Ungdomsår. For å oppmuntre til at man i Norge feirer denne anledning har det blitt opprettet en lavterskel støtteordning hvor organisasjoner og folk kan søke om støtte til et åpent arrangement for å markere Europeisk Ungdomsår. Det kreves ikke at du har tematikk som er knyttet opp mot året, og det er en enkel prosess å søke, og du kan søke om støtte til et arrangement på opp til 30 000 kroner. 

Når du leser om Europeisk Ungdomsår, så kan det også være en ide å sjekke ut Erasmus+ sin støtte til ungdomsstyrte prosjekter. Dette er en støtteordning som går utelukkende til prosjekter som ungdom selv er med på å forme og utføre.

Frist: Fortløpende. Les mer og søk her.

Sparebankstiftelsen: Vår dag

I tillegg til at det er Europeisk Ungdomsår i år, så feirer vi Frivillighetens år i 2022! For å gjøre det mulig for flest mulig organisasjoner å feire året så har Frivillig Norge og Sparebankstiftelsen opprettet en støtteordning kalt Vår Dag.

Målet er at organisasjoner skal kunne invitere inn nye deltakere og potensielle medlemmer til åpne arrangementer. Denne søknadsordningen er også enkel å søke på, og krever ikke mye av organisasjonene når det kommer til rapportering eller søknadsskriving. Det er en runde til med tildeling av støtte i år, og du kan søke om opptil 25 000 kroner til et arrangement.

Det åpnes for å søke 01. juni, og det er frist for å søke 15. juni. Les mer og søk her.