Nytt verktøy for rekruttering av nye deltagere

Ungfritid.no er en digital oppslagstavle for frivillige organisasjoner som skal vise mangfoldet av fritidsaktiviteter til barn og unge, på ett og samme sted. Det er en enkel måte å få synlighet på at din aktivitet om du ønsker flere deltakere.


Av: Frivillighet Norge 

Ungfritid er en nettside som gjør det enklere for frivillige organisasjoner å finne deltakere, og enklere for barn, ungdom, foresatte og andre å finne fritidsaktiviteter. Målet er å bryte ned barrierer slik at flere barn og unge kommer i gang med organiserte fritidsaktiviteter.

Ungfritid.no bygger på samme digitale plattform som Frivillig.no. Så om din Organisasjon, lag eller forening allerede bruker Frivillig.no for rekruttering av frivillige, så er det enkelt å aktivere Ungfritid.no for organisasjonen.

Hvem står bak?

Ungfritid.no utvikles og drives av Frivillighet Norge, som er samarbeidsforumet til frivilligheten i Norge og har litt over 300 medlemsorganisasjoner. Løsningen er
finansiert med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB og statlig støtte, og er en gratis løsning uten reklame eller kommersielle interesser.

Ungfritid.no har nå åpnet for registrering av fritidsaktiviteter for organisasjonene! 15.april åpner siden for barn, unge og deres foreldre som vil finne fritidsaktiviteter.

Hvorfor dette?

Mange frivillige organisasjoner har god plass til nye deltakere, men dessverre er det mange potensielle deltagere det kan være vanskelig å nå ut til, særlig de som ikke kjenner til organisasjonen fra før. Målet med nettsiden er å samle alt på ett sted, og markedsføre det samlet med mer kraft, slik at barn og unge kan oppdage det store mangfoldet av tilbud som finnes og velge det som passer dem best.

Registrer din organisasjon, lag eller forening!

Selve registreringen er ganske enkel og organisasjoner som allerede er registrert på Frivillig.no, kan bare logge inn der og aktivere den samme organisasjonen
på Ungfritid.no. Nettsiden blir lansert for publikum 15.april, og da er det viktig at alle som vil rekruttere har registrert sine aktiviteter før det. Det er mulig å registrere lokale lag som underorganisasjoner til regionledd eller nasjonalt ledd. Dette kan også hektes sammen senere, om det ikke gjøres i utgangspunktet.

Legg inn aktiviteter

Etter at organisasjonen er på plass kan dere opprette aktiviteter på det dere gjør. Det anbefales å dele opp og legge ut én aktivitet per målgruppe du har. Da får du lett spesifisert riktig tidspunkt og informasjon om akkurat den aktiviteten.

På aktiviteten kan du velge å legge link rett til påmelding i ditt medlemssystem for direkte innmelding, eller motta en melding med kontaktinformasjon på epost, gjennom skjema på siden, og ta oppfølgingen derfra.

Få henvendelser fra nye deltakere

Barn, unge og foreldre som finner din aktivitet kan vise interesse ved å sende kontaktinformasjon på skjema, eller bare melde seg på om du har lagt ut direkte link til det. Uansett er det neste steget opp til deg og din organisasjon, lag eller forening: ta godt imot og sørge for god oppfølging videre.

Har du spørsmål og syns noe er uklart? Spør i chatten nederst i hjørnet på Ungfritid.no eller på kontakt@ungfritid.no.