Sommeren står for døren og jeg vil benytte anledningen til å takke for den varme og gode velkomsten jeg fikk da jeg begynte i februar som daglig leder. Det har vært høyt tempo fra start fordi det foregår så mange spennende samtaler, prosjekter og arrangementer i tillegg til den daglige driften her i Møllergata. Det som har vært gøyest, er å bli kjent med så mange kule folk som er knyttet til organisasjonen.

Av Håkon Rønvik, daglig leder i UngOrg

Spennende saker som har vært

  • UngOrg er 40 år i år! Dette skal vi feire den 19. november med både faglig innhold og festligheter. Hold av datoen! Mer informasjon om feiringen kommer over sommeren.
  • Gjennomslaget der Utdanningsdirektoratet snur i saken om å endre fraværsregelen viser at det viktig å stå sammen når vi får muligheten til å svare på høringer. Selv om det er saker på høring som ikke direkte berører deres drift eller aktivitet ute i organisasjonen, så er det likevel dere som vet best hvordan det berører barn og ungdom.
  • Vi ønsker velkommen til The European Youth Parliament Norway Alumni Association (EYPNAA) som nå er tatt opp som medlemsorganisasjon hos oss. Vi gleder oss til å bli enda bedre kjent med dere.
  • Byrådet lanserte nylig sitt reviderte budsjett, og det er gledelig å se at Oslo kommune prioriterer flere ungdomssatsinger i sitt budsjett. Blant annet en bevilling for å ruste opp utstyrsparken på de yrkesfaglige skolene. Dette var en av de prioriterte sakene fra UBM 2023. Hurra!!!
  • Årets USE-IT Oslo free map er nå lansert! Kom innom oss i sommer og plukk opp et kart eller to.

Spennende saker til høsten

  • Vi skal frem mot årsmøte 2025 tegne kartet for hva organisasjonen skal fokusere på i årene fremover. Det betyr å se på viktige dokumenter som prinsipprogram, styringsdokument, politisk strategi og vedtekter.
  • Ungdommens bystyremøte skal arrangeres i uke 43.
  • Til administrasjonen rekrutterer vi nye fjes til kontoret vårt som dere etterhvert vil bli kjent med og dra nytte av. Jeg vil samtidig rette en takk til de som forlater organisasjonen etter en solid innsats!

Kunngjøring om ekstraordinært årsmøte

Dessverre for UngOrg har styreleder Nils fått et jobbtilbud i Danmark. Dette gjør at han har valgt å trekke seg fra UngOrg styret. Styret i UngOrg besluttet å kalle inn til ekstraordinært årsmøte den 5. september. Les hva Nils tenker under.

Kjære medlemmer i UngOrg,
Jeg bor i Danmark, og har fått jobb som politisk rådgiver i København, en stilling som tar for mye tid til at jeg har mulighet til å også være leder i UngOrg samtidig. Jeg har derfor bestemt meg for å trekke meg som leder, og vil ha min siste dag i september.

Det betyr at vi må velge en ny leder. Et enstemmig styre, med støtte fra både administrasjonen og valgkomitéen, har bestemt at det skal avholdes et ekstraordinært årsmøte 5. september. Det ønsker vi alle medlemmer velkomne til!
God sommer! Hilsen Styreleder Nils Nerhus Rørstad

Har du noen i din organisasjon som du tenker kan passe til å være leder av UngOrg? Tips valgkomiteen på mail: Valgkomite@ungorg.no

Nyt ferien med venner og familie

Avslutningsvis ønsker jeg å takke Nils for innsatsen gjennom årene i UngOrg og jeg håper hver og en av dere får muligheten til å nyte velfortjent hvile og tid med familie og venner i sommer. Kanskje har dere kule sommeraktiviteter og tilbud i organisasjonen å se frem til? Eller kanskje du eller noen du kjenner trenger veiledning eller et sted å jobbe med CV og søknad i ferien? UngInfo-senteret holder åpent store deler av sommeren. Lykke til med dette og lad opp batteriene slik at vi er klare til å fortsette det gode arbeidet for og med barn og ungdom når hverdagen begynner igjen.

Tusen takk for alt dere gjør, jeg ønsker dere en fantastisk sommer!