UngOrg vil bidra til økt valgdeltagelse blant unge

De eldre bestemmer mer enn de yngre, dette mener vi i UngOrg er feil. Vi ønsker at flere unge bruker stemmeretten sin, slik at de får større påvirkningskraft i hverdagen. Derfor arrangerer UngOrg demokratiuka! 

For det har seg slik at tallene ikke er så gode: 84 % av de over 60 år bruker stemmeretten sin, mens kun 58 % av de som er 18-19 år gjør det samme. Dette betyr i praksis at unge i mindre grad kan påvirke hva slags by Oslo skal være, både i dag men også for fremtiden. 

Demokratiuka består av to arrangementer som skal bidra til økt informasjon om politikk og medvirkning, også skal vi ufarliggjøre det å stemme. Hjertelig velkommen til debatten “Er det politikk?” den 4. september og bli med oss på “Vi stemmer sammen” den 6. september. 

👉🏽 Debatt: Er det politikk?

Vil du ha billigere fotballtrening, fritt skolevalg, mer plass å bo på eller sommerjobb? Det er politikk! 

Har du noen gang lurt på hva som virkelig utgjør politikk? På denne debatten er det dine problemer og ønsker det skal snakkes om. Her kan du stille dine spørsmål, og kreve klare svar fra unge politikere for hva de kan gjøre for deg og ditt liv. 

Program:

  • kort åpningsinnlegg fra partiene
  • politikerne må svare på spørsmål innsendt fra unge i Oslo
  • politikerne må svare på spørsmål fra salen
  • gratis digg mat

Det er så mye i hverdagen din som kan endres av politikerne i Oslo. Her får du både gi beskjed til politikerne om hva du bryr deg om og bli klokere på hvilket parti du skal stemme på.

Disse stiller til debatt:
Henrik Dahl Jacobsen (Arbeiderpartiet), Hassan Nawaz (Høyre), Luka Dyrnes (Sosialistisk Venstreparti), Julianne Cornelia Ofstad (Fremskrittspartiet), Ingvild Husby Halderaker (Kristelig Folkeparti), Juni Romero y Cordero Berg-Nielsen (Miljøpartiet de grønne), Sareedo Adam Robel Ali (Rødt), Anna Dåsnes (Venstre) og Synne Lerhol (Senterpartiet). 

Meld deg på Debatt: Er det politikk? 

👉🏽 Vi stemmer sammen!

Det å stemme for første gang er vanskelig. Vi ønsker å gjøre det lettere; derfor gjør vi det sammen.

Bli med oss når vi går fra UngInfo til rådhuset for å stemme sammen. Etter at vi har stemt, inviterer vi til gratis middag hos oss i UngInfo-senteret, for å feire at vi har vært med på å styrke Oslo-demokratiet. 

Selve valget er ditt ,og det er og forblir hemmelig hva du stemmer.

Program:

  • vi møtes kl. 17.00 i UngInfo-senteret og går sammen til rådhuset
  • når alle har stemt, går vi tilbake til UngInfo for å spise en deilig middag

Meld deg på Vi stemmer sammen!

UngOrgs demokratiuke arrangeres av UngOrg og UngInfo