Hvordan holde gode medlemsmøter

Medlemsmøter er viktige, både for medlemmer, men også for organisasjonen. Gode medlemsmøter kommer ikke av seg selv, men når det blir gjort skikkelig, er det både morsommere og mer spennende å være aktiv i organisasjonen.

Under kan du lese hva som er viktig når du skal arrangere medlemsmøter. Dersom du ikke får svar på det du lurer på må du gjerne kontakte oss, så hjelper vi deg!

Innhold

Det er viktig å fylle medlemsmøtet med innhold. Prøv å tenk hva medlemmene ønsker å lære mer om og skreddersy et opplegg for din organisasjon.

Dere kan for eksempel invitere en innleder til å snakke om et tema, arrangere en debatt, eller ha diskusjonsgrupper der dere snakker om et relevant tema. Mulighetene er mange!

Tidsrom

Det er viktig å beregne god tid til medlemsmøtet – spesielt når man låner/leier et lokale. Prøv å lag en tidsplan for når ting skal gjennomføres. 

Dette kan enkelt gjøres ved å lage et lite skjema der tidspunktene er skissert.

Her er et eksempel på et tidsskjema dere kan bruke:

Aktivitet Tid
Velkomst 15 min
Innledning/debatt/aktivitet 40 min
Mat 60 min

Totalt = 1 t 55 min

Mat

Det er viktig å legge til rette for mat på møtene. Ofte kan det være en “deal-breaker” for mange som er nysgjerrige. Mat på møtene sørger også for et hyggelig sosialt avbrekk.

Kurs i møteledelse

Visste du at vi i UngOrg kan holde kurs i møteledelse og møtekultur? Vi skreddersyr kurset dere trenger!

Send en forespørsel til organisasjon@ungorg.no, så avtaler vi innhold og tidspunkt.