Praktisk registrering

Etter at dere har gjennomført et stiftelsesmøte og organisasjonen er opprettet er det på tid å registrere organisasjonen. Registrering kan virke litt komplisert, men er egentlig veldig lett, og på denne siden gir vi dere en gjennomgang av de viktigste stedene å registrere organisasjonen din.

Spør meg!

Agnes Nærland Viljugrein
Organisasjons- og arrangementskonsulent
agnes@ungorg.no
Tlf.: 24 14 98 30

Registrer organisasjonen i Brønnøysundsregisteret

Brønnøysundsregisteret har et eget Frivillighetsregister, som er en oversikt over alle frivillige organisasjoner i Norge, og ved å registrere dere der får organisasjonen et organisasjonsnummer. Dette trenger du for å blant annet kunne opprette bankkonto og søke om støtte. Registreringen gjør du på brreg.no/registrering i frivillighetsregisteret. For å registrere dere trenger dere å ha klart:

  • Vedtekter
  • Stiftelsesdokument
  • Protokoll fra stiftelsesmøtet

Opprett bankkonto

Så fort dere har fått organisasjonsnummer kan du opprette bankkonto til organisasjonen. Velg deg en bank du kjenner til og velg “bedrift” på nettsidene. Derfra forklarer banken deg hva de trenger for at du skal bli registrert.

Studentforening? Registrer dere i SiO Forening

Hvis organisasjonen er for studenter anbefaler vi å registrere den som studentforening hos SiO.

Der kan du få tilpasset informasjon for studentorganisasjoner, søke om støtte og få tilgang til universitetsområdet. Dette gjør du på SiO.no/foreninger/start-forening.