Arranger gode medlemsmøter

Et godt medlemsmøte kommer ikke av seg selv, men når det blir gjort skikkelig, er det både morsommere og mer spennende å være aktiv i organisasjonen.

Under kan du lese hva som er viktig når du skal arrangere medlemsmøter. Dersom du ikke får svar på det du lurer på må du gjerne kontakte oss, så hjelper vi deg!

Skal dere holde et medlemsmøte for rekruttere nye frivillige? Da kan dere annonsere det på ungfritid.no

Spør meg!

Agnes Nærland Viljugrein
Organisasjons- og arrangementskonsulent
agnes@ungorg.no
Tlf.: 24 14 98 30

Innhold i medlemsmøte

Det er viktig å fylle medlemsmøtet med innhold. Prøv å tenke over hva medlemmene ønsker å lære mer om, og skreddersy et opplegg for din organisasjon.

Dere kan for eksempel invitere en innleder til å snakke om et tema, arrangere en debatt, eller ha diskusjonsgrupper der dere snakker om et relevant tema. Mulighetene er mange!

Tidsrom for medlemsmøte

Det er viktig å beregne god tid til medlemsmøtet – spesielt når man låner/leier et lokale. Prøv å lage en tidsplan for når ting skal gjennomføres. 

Dette kan enkelt gjøres ved å lage et skjema med tidspunktene for de ulike programpostene.

Her er et eksempel på et tidsskjema dere kan bruke:

Aktivitet Tid
Velkomst 15 min
Innledning/debatt/aktivitet 40 min
Mat 60 min

Totalt = 1 t 55 min

Ta vare på alle nye

Sørg for at alle på møtet har noen å snakke med. Inviter nye inn i samtalene, og ikke gjør temaene dere snakker om så interne at ingen forstår. Still gjerne spørsmål til de som er nye om hvem de er og hvorfor de har blitt med, så er det lett å komme i gang med praten!

Sjekk ut denne artikkelen for tips om hvordan du kan sørge for engasjerende møter. Artikkelen forklarer hvordan du kan lage et innhold der alle blir inkludert og får noe ut av møtet.

Mat på medlemsmøte

Det er viktig å legge til rette for mat på møtene. Ofte kan mangel på mat være en “deal-breaker” for mange som er nysgjerrige. Mat på møtene sørger også for et hyggelig sosialt avbrekk.